Вітаю Вас, Гість

 З метою підвищення педагогічної майстерності педагогів-організаторів Тростянецької ОТГ 29 березня 2018 року в Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено семінар-практикум   "Т.Шевченко в історії, літературі, народній пам'яті", який провела Іськів Н.М. 

     У школі гостей тепло зустрів директор школи Марчишин В.Д.   Наталія Михайлівна підготувала презентацію виховної роботи школи, під час якої учасники семінару мали змогу поринути в шкільні будні та свята, ознайомитись з напрямками, за якими працює школа. Також вона поділилася з присутніми своїми здобутками та ідеями, які втілює в життя упродовж 11 років роботи на посаді педагога-організатора, розповіла про  Т. Шевченка. Після цього всі присутні  мали змогу переглянули фільм  "... казка про Катерину".

    &nb ... Читати далі »

Переглядів: 431 | Додав: ternopillia | Дата: 04.04.2018 | Коментарі (0)

 У Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів продовжуються Шевченківські дні. Школярі мандрують Тарасовими стежками, вчитуються у безсмертні рядки Кобзаревих дум, у малюнках відображають світ Шевченкової поезії.

     15 березня учні 5-6 класів переглянули презентацію "Невідоме про Шевченка", мультфільм за мотивами балади Тополя".

     Згустком болю була для поета жіноча доля. Він, здається, зібрав у своєму серці воєдино всі страждання поневолених і скривджених жінок, їх відчай, надії, прагнення. Зібрав, щоб схвильовано розповісти про них цілому світові.

     Старшокласники подивились "... казку про Катерину" за однойменною поемою Т.Шевченка та поміркували над тим, чи актуальна проблема Катерини в наш час.

Переглядів: 283 | Додав: ternopillia | Дата: 21.03.2018 | Коментарі (0)

 "Борітеся-поборете!" Під таким гаслом у Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів 09 березня пройшла урочиста лінійка, присвячена вшануванню пам'яті геніального поета, мислителя, пророка національного відродження в Україні - Тараса Григоровича Шевченка.

    Про актуальність творчості полум'яного патріота України в наш час розповідали учні 9 класу під керівництвом учителя української мови та літератури Якимчук Т.-Л.І. 

     Читаючи Т. Шевченка, ми під його поетичним чаром вдихаємо чисте здорове повітря його пісні, відчуваємо 

Ті незримії скрижалі,

Незримим писані пером.

     І воно має цілющу властивість випрямляти, підносити, пробуджувати, зміцнювати в людині Людину, її духовні начала!

                                 Тож прагнімо дорости до Шевченка!

... Читати далі »

Переглядів: 271 | Додав: ternopillia | Дата: 14.03.2018 | Коментарі (0)

     05 березня 2018 року у Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів відкрили дошкільну групу з короткотривалим перебуванням "Сонечко". Це  є найкращим і найбільш очікуваним подарунком для мешканців села Тернопілля та навколишніх сіл.

     На урочисте відкриття зібралися батьки, діти, жителі села, керівництво громади та депутати села.

     Свято розпочали найменші вихованці закладу разом із своїм вихователем Коваль Х.П., які розповідали свої перші вивчені віршики перед такою великою аудеторією. Отець Іван Владика окропив приміщення та благословив маленьких вихованців на добрий початок і добрі справи.

     Щирі слова подяки висловив директор школи Марчишин В.Д. усім, завдяки кому ця подія відбулася і хто до цього відкриття долучився, а саме: голові Тростянецької сільської ради Тростянецької ОТ ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Додав: ternopillia | Дата: 07.03.2018 | Коментарі (0)

  З 19.02 по 23. 02 у Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся Тиждень англійської мови, який проводила вчитель Корецька М.А. 

     У перший день відбулося відкриття церемонії, участь у якій взяли 5-10 класи. Пройшла виставка-конкурс стінгазет "Співаки 60-х рр."

     Другий день Тижня англійської мови був під назвою "День мистецтв".       Учні 2-4 класів на уроках англійської мови: співали, пародіювали, декламували вірші, розмальовували малюнки.

     Третього дня Тижня учні 5-10 класів розігрували сценки "Сонце і вітер", "Мисливець і пташка", "Кіт та миш".

     Четвертого дня було переглянуто мультфільм "Свинка Пепа" і "Жив собі собака". Діти із перегляду мільтфільму зрозуміли, що англійську мову може кожен вивчати. 

     П'ято ... Читати далі »

Переглядів: 278 | Додав: ternopillia | Дата: 05.03.2018 | Коментарі (0)

   23 лютого у Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся І етап виставки-конкурсу "Природа і фантазія". Метою цього заходу була активізація творчої діяльності та кмітливості школярів у виявленні та виготовленні виробів з природного матеріалу, залучати учнів до мистецтва, виховувати любов до прекрасного.

     У конкурсі "Природа і фантазія" взяли учні 1-10 класів.

     На виставці були представлені різноманітні вироби: аплікації з ракушок, насіння, круп, роботи на склі, писанки та композиції з гілки дерев.

     Учні школи проявили свої креативні ідеї, зробили своїми руками фантастичні та цікаві роботи. Усі роботи заслуговують похвали, кращі роботи учнів були нагороджені грамотами та будуть дальше брати участь у ІІ етапі обласної виставки-конкурсі "Природа і фантазія", який проводить еколого-натуралістичний центр учнівської творчості. ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: ternopillia | Дата: 05.03.2018 | Коментарі (0)

  6 лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету. От і у Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений такий День під гаслом "Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою".

     Вчителем інформатики Кардаш Л.С. було організовано і проведено урок-тренінг "Безпека роботи в Інтернеті" та перегляд анімаційного фільму "Вірусні  хвороби" від "Онляндії" про загрози в мережі.

     Метою цьогорічного Дня безпечного інтернету є достукатися до кожної людини та донести важливу інформацію про те, що від кожного з нас залежить наша безпека в онлайн просторі. Дослідити позитивні і негативні сторони Інтернету, засвоїти правила безпечної роботи в соцмережах. Сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та про шляхи їх подолання, а також виховувати інформаційну культуру учнів. ... Читати далі »

Переглядів: 279 | Додав: ternopillia | Дата: 14.02.2018 | Коментарі (0)

   Чим далі від нас шкільні роки, тим теплішими і ціннішими стають спогади про школу. І так прекрасно, що існує давня традиція: щороку збирати випускників різних років на вечір зустрічі у стінах рідної школи. 

     От і в Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів у першу суботу лютого уже декілька років поспіль не порушується традиція збирати усю велику шкільну родину.

     Радо зустріла школа своїх випускників. Теплі слова ведучих були звернені до всіх гостей та вчителів, які були присутні на святі. До слова долучився , директор школи В.Д.Марчишин, який підкреслив, що, незважаючи на давню історію, школа іде в ногу з часом, та, звичайно, найбільша гордість школи - це наші випускники, наш цвіт, завдяки якому школа і буде процвітати. 

     Завершилася урочиста частина вечора. Далі в програмі були зустрічі. Випускники спілкувалися зі своїми вчителями, однокласниками, довго гомо ... Читати далі »

Переглядів: 281 | Додав: ternopillia | Дата: 14.02.2018 | Коментарі (0)

 У 7 класі Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено відкриту виховну годину на тему: "Виконуй обов'язки, поважай правопорядок і закон" з метою формувати в учнів здатність до самоконтролю, поваги до моралі і правопорядку.

     Разом із класним керівником Фуртак О.З. учні розмірковували над думкою, яку висловила одна з дійових осіб представленої сценки: "Лінощі - мати усіх вад".

     Проаналізувавши результати тестування, розглянувши кілька життєвих ситуацій, діти зробили висновок, що небажання виконувати обов'язки, недисциплінованість призводять до порушення моральних норм, а від правопорушення до злочину - один крок, і злочинець мусить бути покараним.

Переглядів: 334 | Додав: ternopillia | Дата: 12.02.2018 | Коментарі (0)

29 січня у Тернопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулись заходи, присвячені 100-й річниці бою під Крутами.

     У школі пройшла урочиста загальношкільна лінійка під назвою "Крути: подвиг і трагедія" з метою виховання поваги до історичного минулого свого народу, національної свідомості молодого покоління, патріотичних почуттів. Видучі розповідали про події, які відбувалися 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути, поблизу селища Крути та села Пам'ятне. Учні згадали, що десятиріччями історія бою або замовчувалася, або обростала міфами і вигадками, як у закордонній, так і у вітчизняній історіографії. Класні керівники провели тематичні виховні години на тему: "Тут кувалась наша воля", учнівський парламент випустив стінгазету "Їх було триста...", а у бібліотеці була проведена тематична виставка книг під назвою "Крути - символ українського патріотизму".

     У масштабах всесвітньої історії бит ... Читати далі »

Переглядів: 245 | Додав: ternopillia | Дата: 12.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 »